Home » Blog

Welkom op mijn eerste blog. Het voornemen om dit te beginnen, ligt er al langer maar vandaag doe ik het ook echt. Zittend onder de parasol aan de tuintafel kan dit qua temperatuur nog net. Gisteren is er officieel een hitterecord verbroken met 39,3 graden in Eindhoven. De verwachtingen voor vandaag zijn dat het nóg warmer kan worden. We wachten het af en drinken intussen liters citroenwater. Koelte is opeens een luxe en dat is wat in onze B&B nog te vinden is. Alle kamers bevinden zich op de deel van de boerderij en daar is het altijd heerlijk koel. Waarschijnlijk door de goede isolatie en de relatief kleine ramen (voormalige staldeuren) dat de ruimte op 22 graden blijft. Gasten vinden dit echt een verademing naast het zitje buiten dat we ook aanbieden en waar de blauwe hortensia op het moment prachtig in bloei staat. Dat er een keuze is, wordt zeer gewaardeerd. 

Gasten die hier logeren en buiten de B&B verkoeling aan het water zoeken kunnen dat doen in de recreatieplas Engelgaarde aan de rand van Ruinerwold/Meppel (10 km ) of in de zwembaden van Ruinen en/of Havelte (6 km) of in De Wijk en/of Meppel (10 km). Met de auto is dit dus allemaal binnen een kwartier bereikbaar. 

Mijn toeristische tip voor vandaag is het 'Donderdag Meppel Dance event'. Overdag zijn er door de hele stad verschillende dansgroepen te zien   ( + dj-clinics, streetdance en pop-up dansdemonstraties) en  's avond is er een spectaculaire dance party met verschillende dj’s, danseressen en lichtshows. Dit bevindt zich op de Wheem, de Groenmarkt,  het Kerkplein en het Prinsenplein waar ook veel terrassen zijn voor een hapje en een drankje. Deze 'Donderdag Meppeldag' wordt 6x georganiseerd in juli en augustus met iedere keer een ander thema dus zeker de moeite waard om te volgen. Vanuit onze B&B is het maar 11 km naar deze leuke stad met gezellige winkelstraat en grachten.

Bedankt voor het lezen van mijn eerste blog, ik wens je een fijne dag, graag tot een volgende keer.