Home » Blog » Op en om de boerderij

Op en om de boerderij

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 21:58

Voor de derde dag op rij is het extreem warm in Nederland. Gisteren is er weer een record verbroken en staat deze nu op 40,7 graden Celsius (gemeten in Gilze Rijen/Brabant) maar ook hier in Drenthe was het snoeiheet. Mens en dier zochten de schaduw op, alleen mijn (moes)tuin , die in de volle zon staat, lijkt het wel goed te doen bij deze temperaturen. De zonnebloemen schieten de lucht in en hebben inmiddels een hoogte van 2.10m bereikt. Sommige gewassen groeien als ‘kool’ ook al doel ik meer op mijn pepers, tomaten, pompoenen en bietjes. Van laatst genoemde  heb ik zelfs een exemplaar geoogst die meer dan 1 kg woog (genoeg voor 1 maaltijd/4 personen!). Van de aalbessenstruik heb ik  4,5 kg bessen geplukt en heerlijke gelei kunnen maken die terug te vinden is op de ontbijttafel van onze gasten. Een heerlijke combinatie met ons eigen gebakken brood.

Morgen is het weekend en is er weer veel te doen in Drenthe. Omdat wij heel centraal wonen t.o.v diverse natuurgebieden zoals het Dwingelderveld,  het Holtingerveld, Boswachterij Ruinen, het Reestdal, het Drents Friese Wold en Weerribben-de Wieden, kijk ik zelf altijd graag naar activiteiten van Natuurmonumenten en Staatbosbeheer. Maar ook de agenda op www.drenthe.nl  is erg interessant, daar staan evenementen zoals markten/braderieën en festivals op, maar ook exposities in musea en/of activiteiten voor kinderen.                                        Voor komend weekend heb ik er 4 uitgelicht;

 

* Oude ambachten in Orvelte van                10:00 – 16:00 uur (dinsdag t/m zaterdag)

* Oerwandeling Havelterberg                         14:00 – 16:00 uur ( zaterdag  27/7 vertrekpunt, schaapskooi bij Toegangspoort Holtingerveld)

* Oerwandeling Diever                                     14:00 – 16:00 uur (zaterdag 27/7  vertrekpunt, Oermuseum op de Brink nr. 7 in Diever )

* Sterrenkijken bij daglicht in Dwingeloo     13:30 – 16:30 uur  (iedere zondag t/m 25/8 , Camras Dwingeloo Radiotelescoop )

 

Ik wens je/u een fijn weekend.

Hartelijke groet, Inge

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.