4 oktober 2023

"mooi is het hier alles, waar men ook gaat" (tekst: Vincent van Gogh)

Stichting Marketing Drenthe heeft een prachtig project opgezet rondom Vincent van Gogh die 140 jaar geleden een aantal maanden in Drenthe verbleef. Het was voor hem een periode van rust en inspiratie. Het project bestaat uit een tentoonstelling en fiets- en wandelroutes die je meenemen in de voetsporen van de schilder. Langs de fiets- en wandelroutes zijn muurschilderingen en doorkijkpanelen te zien en luisterverhalen en podwalks te beluisteren. In het Drents museum in Assen is t/m 7 januari 2024 een expositie te zien en in het centrum voert een 2,2 km lange wandeling je langs 16 kunstwerken die betrekking hebben op Vincent ('Van Gogh city experience'). In Hoogeveen is een foto expositie te bekijken van 'wat zag Vincent' (t/m 5 dec.23). 

"Drenthe is zoo mooi. Het is onbeschrijflijk schoon" (uit een brief van Vincent aan zijn broer Theo).

Meer info op: www.drenthe.nl/cultuur-erfgoed/van-gogh/evenementen

 

10 januari 2023

NIEUWJAAR! Een moment van min of meer lege agenda's, goede voornemens en open staan voor wat het nieuwe jaar gaat brengen. Ons logement heeft ook een soort van oud&nieuw doorgemaakt want we hebben de kamers onlangs gerestyled! Naar aanleiding van feedback van gasten hebben we een eetkamer gecreëerd door middel van een dressoir en houten luxaflex. Ook hebben we voor warme tinten gekozen waardoor het in zijn geheel veel knusser is geworden. Op de slaapkamers hebben we voor ander meubilair gekozen en de 'grenen look' vervangen voor meer 'strak landelijk'. Omdat wij trots zijn op de mooie natuurgebieden in onze omgeving, hebben we foto's van deze natuurgebieden op de slaapkamers gehangen. Hierdoor kunnen onze gasten zowel binnen als buiten de Drentse sfeer ervaren. Informatie (fiets-/wandelroutes) over deze natuurgebieden is ruim

aanwezig. We zijn benieuwd naar jullie reacties. 

3 november 2021

HERFST!    De bossen kleuren geel, rood en oranje dus wat is er mooier dan een wandeling in dit natuurlijke 'schilderij'?! In onze 'Onder de pannen'-map liggen routes voor wandelingen in onze omgeving maar op de website van Natuurmonumenten staan verschillende wandelingen en activiteiten die met de boswachter gemaakt kunnen worden. Hierbij een link naar de agenda: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?locatie=N_1968&page=1

In november hebben wij nog op verschillende data beschikbaarheid in het gastenverblijf dus mocht je/u dit willen combineren met overnachtingen in ons logement dan kun je/kunt u altijd even contact met ons opnemen. Geniet van deze mooie periode van de wisseling van het seizoen!               

Graag tot ziens bij ons in het logement! 

 

29 april 2021

Voorjaar! Het fietsseizoen is weer begonnen en onze gasten kwamen daar onder andere ook voor naar Drenthe. Ze zijn de eigenaren van Fatbikes4fun en brachten hun eigen fatbikes mee. Prachtige eyecatchers waar ze onderweg ook veel bekijks mee hadden. Onlangs heb ik via 'routeyou' een aantal fiets- en wandelroutes op de kaart gezet die (op 'Rheebruggen' na) allemaal bij ons huis starten. Het zijn routes die we zelf veel fietsen en/of wandelen en variëren tussen de 3 en 25 km. Onze gasten hebben hier al gebruik van gemaakt en waren er enthousiast over. Super leuk!

__________________________________________________________________________________________________________

 

6 april 2021

 

Sinds 15 maart is 'Fietsen op de Rails' (Havelte/Holtingerveld) weer geopend en zijn we dit leuke uitstapje meteen gaan maken zodat we onze ervaring met onze gasten kunnen delen.  Conclusie: we kunnen het aanraden want het is een erg leuke manier om het gebied te verkennen.

Het 2,6 km lange spoor begint bij vlindertuin 'Papiliorama' en leidt langs de Holtinger schaapskooi, dwars door de natuur, het Holtingerveld op. Het zijn 2-persoonslorries die verstelbaar zijn en licht fietsen (ook voor 1 persoon).  Op dit moment loopt de rails tot een keerpunt waar de lorrie gedraaid wordt en je dezelfde route weer terug fietst maar ze zijn er mee bezig om meer rails aan te leggen zodat je een rondje kunt rijden. 

Fietsen op de Rails
Van Helomaweg 14
7971 PX  Havelte
Tel: 0521 34 21 55
Vlinderparadijs@hotmail.com

Het tarief voor het huren van een railfiets (max. 2 personen) is 18,- euro per fiets.                                                                                                        Honden mogen alleen aangelijnd mee op de railfiets,  ze mogen niet los naast de fiets lopen.

_________________________________________________________________________________________________________

                                   

26 augustus 2020

 

Naast de fietsroute 'de Heerlijkheid Ruinen' (44 km)

https://www.drenthe.nl/fietsen-wandelen/routes/2437609343/heerlijkheid-ruinen

heeft 't Vershuus in Ruinen nu ook een Boerderijen-fietsroute (34 km) op de kaart gezet

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/planner/5/fietsrouteplanner/recreatieve-fietsroute?route=7227995-nl

 Deze route loopt langs ons huis en leidt langs verschillende interessante boerenbedrijven zoals:

* de speel- en ijsboerderij  'De Drentse koe' (Oosteinde),

* melkvee- en kaasboerderij 'Schoonvelde' (Ruinen),

* Pluimveeboerderij 'Laarman' ( Ruinen),

* de Molen 'de Zaandplatte' (Ruinen),

* Wijnhoeve Runa (Ruinen).

https://vershuus.nl/

 


 

20 juli 2020

Sinds een paar weken ontvangen wij weer gasten en hebben we gemerkt dat het prima mogelijk is om de corona-maatregelen toe te passen. De ruimte in en om het huis groot genoeg om 1,5 m afstand te houden. Via Natuurhuisje kan de accommodatie als 'huisje' geboekt worden (het ontbijt is dan optioneel). De nabijgelegen natuurgebieden zijn groot en niet heel druk bezocht zodat men er prima kan fietsen of wandelen. Restaurants zijn weer open en sommige hebben nog steeds een afhaalservice. In de krant stond een artikel over corona in Nederland en dat het het minst voorkomt in Groningen en Drenthe. Dus mocht u nog plannen willen maken voor een vakantie, dan kan ik u het noorden prima aanraden. 

Hartelijk welkom 

Erik en Inge

 


 

Met korting naar Wildlands adventure Zoo Emmen

 

Mocht u plannen hebben om Dierenpark Wildlands te bezoeken dan kunt u, als u bij ons overnacht, entreekaarten met korting bestellen.